jueves, 5 de mayo de 2011

Bodegas de Vilariño-Cambados SA. Profesionalización. (11)


En canto as negociacións cos provedores, J. Martínez Chantada (4º presidente) salienta a creación dunha cooperativa de segundo grao, Forvi, para as compras de todo o material “en colaboración coas cooperativas (tamén do Salnés) Meaño, Horsal e Hortumia”.
O xerme do crecemento tan rápido da adega  pode vir marcado polo logro dun equilibrio entre os principios do cooperativismo e os da empresa privada. Souberon coller o mellor de cada parte, do cooperativismo conservan a mentalidade de traballar para o socio, tratar de recollerlle toda o produción e pagarlla ó socio a un prezo que lle permita vivir dignamente; da empresa privada recolleron a idea da profesionalización do equipo xestor da adega. Tanto foi así que o director xeral J. Vázquez Gancedo (1994-actualidade) foi partícipe do primeiro plan estratéxico de 1995. En palabras súas, o feito diferenciador desta cooperativa con respecto doutras estivo na aposta pola profesionalización, “todos temos os mesmos depósitos de aceiro,  a uva parecida, os mesmos edificios…o único que temos diferente é o equipo humano”. Un equipo humano cunha formación elevada e actualizada.
Nas seguintes gráficas podemos ver como foi a evolución da adega en canto a cifras de facturación e de xeración de emprego. Os incrementos, tanto de facturación como de empregados, foron exponenciais na última década.

Gráfico 1: Evolución da facturación de Bodegas Martín Códax SAU

Fonte: XXV Aniversario de Viticultores de Martín Códax Sociedade Cooperativa Galega (2010)

Gráfico 2: A xeración de emprego en Martín Códax SAU
Fonte: XXV Aniversario de Viticultores de Martín Códax Sociedade Cooperativa Galega (2010)

TXT COMPLETO

No hay comentarios:

Publicar un comentario